Mit mond Luca?

Erzsébet és Katalin már korábban "megjósolta", hogy nem lesz fehér a karácsony. Na de mit mond Luca?

December 13-a is egy jeles nap a népi időjóslás tekintetében, ekkor van a híres "Luca-nap". A számos mondóka közül talán a legismertebb, hogy "ha Luca napján fürdik a ruca, akkor karácsonykor is sár lesz". Novemberben Erzsébet és Katalin nagyon egyetértettek abban, hogy az előttünk álló karácsonyi ünnepek nem a havazás jegyében fognak telni - na és Lucának mi erről a "véleménye"?

Nos, úgy tűnik, hogy Luca is alátámasztja a jövendölést, legalábbis a népi előrejelzések erre engednek következtetni. Ugyanis az idén december 13-án sehol sincsen hótakaró az országunkban, és ugyan igen enyhén, de mindenképpen a pozitív tartományban alakulnak a hőmérsékletek - a ruca tehát vígan fürödhet, ha éppen úgy tartja a kedve. Ebből arra következtettek eleink, hogy két hét múlva, tehát karácsonykor sem lesz hideg, havas az idő. Az ünnepek után újabb cikkel jelentkezünk, amiben beszámolunk arról, hogy mennyire teljesültek be a jóslatok.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.