Melegedés terheli szervezetünket– orvosmeteorológia

Folytatódik a melegedés, szerdán gyenge melegfronti hatás társul az emelkedő maximumhőmérsékletekhez. Csütörtökön már igazi hőségre készülhetünk.

Kedden fronthatásra nem kell számítani, a legmagasabb nappali hőmérséklet viszont csak néhol alakul majd 30 fok alatt. Az idősebbeket, érrendszeri problémákban szenvedőket megviselheti a nagy meleg. A fizikai munkát és a szabadtéri sporttevékenységet a kora délelőtti, vagy az esti órákban célszerű beiktatni programunkba. Aki teheti, látogasson el vízpartra, strandra.

A levegő porszintje kissé nő, azonban a légszennyezettség jelentős mértékben nem változik, ezért még szabadtéri sportolásra, városi sétára alkalmas napok következnek. A pollenallergiások tünetei szintén kis mértékben nőnek. Magas koncentrációban főként a csalánfélék és a pázsitfűfélék pollenjei találhatók meg a légkörben.

Szerdán tovább folytatódik a melegedés, országszerte 30 fok fölött alakul majd a nappali maximumhőmérséklet. Gyenge melegfronti hatás fog érvényesülni. Ingerlékenység, figyelmetlenség léphet fel, az utakon vezessünk türelmesebben és óvatosabban. A frontérzékenyek puffadással, nehézlégzéssel, ízületi gyulladásos panaszokkal számolhatnak.

Csütörtökön nem várható markáns fronthatás, hőségre készülhetünk. Ilyenkor fontos fokozott figyelmet szentelni a fekvőbetegekre, panaszaik átlagon felül erősödhetnek. Érdemes könnyen emészthető ételeket fogyasztani. A héten figyeljünk oda a fokozott folyadékbevitelre is.

További időjárás-érzékenységgel kapcsolatos kérdéseire a www.meteoklinika.hu oldalon kaphat választ.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.