Megterhelő időszak vár a frontérzékenyekre − humánmeteorológia

Szombaton kettős fronthatás terheli a szervezetet, vasárnap egy gyenge melegfront érkezik, mely már szombat éjjel álmatlanságot okozhat. A hőmérsékleti értékek lassan térnek vissza az ilyenkor megszokott tartományba.

Szombaton ismét kettősfronti hatás várható, de már csak keleten számíthatunk csapadékra és ízületi panaszokra. Nyugaton már pár órás napsütéssel is számolhatunk, itt az élénk déli szél okozhat fejfájásos panaszokat. Szélvédett helyeken azonban érdemes egy sétát tenni, mozogni egy keveset a szabad levegőn. Este egy levendulaolajos fürdő kellemesen ellazíthat és segíthet az elalvásban, az érzékenyeknél ugyanis álmatlanság léphet fel ezen az éjszakán.

A légszennyezettség és a szálló por koncentrációja országszerte alacsony, és ez a következő napokban alig fog változni.

Vasárnap egy gyenge melegfront érkezik hazánk felé, így a déli országrészben már a délelőtti órákban számíthatunk panaszokra, ok nélküli idegességre, nyugtalanságra. A keringési panaszokkal küzdőknek is a pihenés ajánlott ezen a napon. Az ország északi részében azonban még tervezhetünk szabadtéri programokat.

Hétfőn ismét kettős fronthatás várható, országszerte csapadékosra fordul az idő, néhol jelentős mennyiségű eső is eshet. Főként a reumások és az ízületi gyulladással küzdők érezhetik meg a csapadékzóna közeledését.

További időjárás-érzékenységgel kapcsolatos kérdéseire a www.meteoklinika.hu oldalon kaphat választ.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.