Megdőlt a fővárosi és az országos hidegrekord is

A szombati nap után vasárnap hajnalban is rekord mélyre süllyedt a hőmérséklet, mind a fővárosi, mind az országos napi minimum rekord a múlté lett.

Szombaton nyolc évtizedes, vasárnap pedig fél évszázados hidegrekordok dőltek meg. Vasárnapra virradóan Vásárosnaményben az OMSz 18,2 Celsius-fokot mért, ami majdnem 3 fokkal múlta alul a korábbi, 1964-ből származó miskolci rekordot.

A fővárosban is minden korábbinál hidegebben indult március 17-e. Lőrincen és Ferihegyen is -7,1 fokig csökkent a hőmérséklet, 6 tized fokkal taszítva le a dobogó első fokáról az 1964-ből származó eddigi rekordot.

forrás: mti.hu

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.