Megérkezett az ősz

A hét végén egy hidegfront hozta meg a lehűlést, a nyári meleg után hirtelen megérkezett az ősz. Nem maradunk programok nélkül ősszel sem, a következő napok napos, csendes, őszi időjárása kedvez a szabadtéri programoknak.

Az előttünk álló napokban nagyon szép, kora őszi időben lesz részünk. Minden nap többórás napsütésre készülhetünk, amit legfeljebb csak átmeneti felhős időszakok szakítanak meg. Ennek ellenére csak lassan melegszik majd a levegő.

A hét elején a hőmérséklet csúcsértéke 19, 24 fok között alakul. A mérsékelten meleg időben bátran tervezhetünk kirándulást, hosszabb túrát vagy biciklizést.

A hét közepén is marad a sok napsütés, a hőmérséklet is fokozatosan emelkedik, szerdától már többfelé mérhetünk 25 fok feletti maximum értékeket.

A Budai Várban szeptember 9. és 13. között kerül megrendezésre a 18. Budapesti Bor- és Pezsgőfesztivál. Akik ellátogatnak a Budai Várba megkóstolhatják a legkiválóbb magyar és külföldi borokat, kulturális és gasztronómiai élményekkel gazdagodhatnak. A rendezvényre 2300 forintos napi jegy váltásával lehet bejutni.

Hétvégén, szeptember 11. és 13. között tartják a Somlói napokat. Somlóvásárhelyen rengeteg programmal várják az érdeklődőket. Főzőversennyel, koncertekkel, gyermek előadásokkal, sport programokkal és természetesen borkóstolóval. A rendezvény látogatása ingyenes.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
Lesújtó szürkeség…
A napot már régóta nem láttuk. Reggel kinézünk az ablakon, szürkeség van és köd, ami alapvetően meghatározza az aznapi hangulatunkat.