Még lehet korcsolyázni a Balatonon

Ismét kellő vastagságot ért el a jég Siófoknál, így hétfőn reggel újra megnyitották a kijelölt korcsolyapályát.

A siófoki jégpályát február 7-én zárták be, miután a Balaton jege teljes felületén olvadni kezdett, így életveszélyessé vált. A múlt héten kezdődött, erőteljes lehűlésnek köszönhetően azonban újból kellőképp megvastagodott, 17 centire hízott a jég Siófoknál, így február 28-án, hétfőn reggel az önkormányzat megnyitotta az Újhelyi Strand mellett a korcsolyapályát a nagyközönség előtt.

Merőben szokatlan, hogy február utolsó napjaiban még korcsolyázni lehessen a Balatonon, erre eddig még sosem volt példa - és a helyi önkormányzat nem is számított rá, hogy az idei szezonban még kinyithatnak. A hosszabb-rövidebb, időnként erőteljes, tavaszt idéző felmelegedési periódusok ellenére a 2010/11-es tél kedvezett a korcsolyázás szerelmeseinek, hiszen míg tavaly csak két hétig tartott nyitva, idén megszakításokkal ugyan, de eddig már 27 napig üzemelt a siófoki jégpálya.

A pályát mindaddig nyitva tartják, amíg az időjárás engedi. Bár az elkövetkező napokban tovább enyhül az idő, és a csúcsértékek fagypont fölött, az évszakos átlag körül alakulnak majd, az olvadás mértékét csökkentik a továbbra is erős éjszakai fagyok. Néhány napig így várhatóan biztosan kitart a balatoni jégtakaró, a tavasz első napjaiban is lehet siklani.

(MTI)

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.