Március 26-án ismét Föld órája

2011. március 26-án ismét Föld órája akció lesz, melynek során immár negyedik alkalommal borulnak sötétségbe a világ nagyvárosai.

Ez a kezdeményezés 2007-ben indult a WWF jóvoltából, de akkor még csak Sydneyben kapcsolták le a város fényeit egy órára, 2008 óta azonban nemzetközi eseménnyé vált.

Minden év március utolsó szombatján 60 perce lekapcsolják szerte a világon a nagyvárosok fényeit. Az elmúlt években ehhez az akcióhoz több millió háztartás is csatlakozott.

Budapest először tavaly borult részleges sötétségbe 4800 várossal egyetemben. Idén március 26-án este fél kilenckor kezdődik a Föld órája, amivel a környezetvédelemre szeretnék felhívni a figyelmet a szervezők.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.