Már megint havazott Moszkvában - messze a tavasz

Pénteken (március 23.) ismét havazott Moszkvában, a hóréteg vastagsága a parkokban, kertekben továbbra is meghaladja a negyven centit. A következő napokban sem jön meg a tavasz.

Európa keleti részén a tartós északias áramlásban kisebb ciklonok alakulnak ki, jellemzően észak-déli pályát leírva. A ciklonok melegfronti szakaszain kiadós csapadék alakul ki. Moszkva térségét mostanában két naponta érik el a csapadéksávok, amelyekből egyelőre tisztán hó esik. Pénteken (március 23.) reggelig lehullott négy centiméter hó, napközben tovább havazott, majd hózápor alakult ki. A számítások szerint vasárnap, kedden és csütörtökön újabb hóesés várható. Ahol nem takarítják a havat, például parkokban, kertekben, ott viccesen fogalmazva sportolásra alkalmas a hóréteg. Vastagsága ugyanis a meteorológiai állomás adatai szerint péntek reggel elérte a 43 centimétert. Az előrejelzések szerint március utolsó napjaiban marad a téli időjárás az orosz fővárosban.

Moszkva külterülete március 23-án (lytkarino.info, prodkiizokna.ru):



Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
Lesújtó szürkeség…
A napot már régóta nem láttuk. Reggel kinézünk az ablakon, szürkeség van és köd, ami alapvetően meghatározza az aznapi hangulatunkat.