Már látszódik a hideghullám vége

Mindenki az igazi tavaszt várja, de az elkövetkező napokban ehelyett havazást kapunk. A húsvéti hétvégére azonban úgy tűnik, enyhül az idő.

A naptár szerint már három hete tart a meteorológiai tavasz, és március első felében bőven volt is részünk kellemesen enyhe időben. Március 8-án például a 20, 21 fokot is elérte a hőmérséklet, ami most azonban igencsak távolinak tűnik. A hónap második felében már inkább az átlagosnál hidegebb idő volt jellemző, az elmúlt bő egy hétben két komolyabb hidegbetörés is elérte a Kárpát-medencét. Jó hír azonban, hogy már látszódik a hideghullám vége.

A jövő hét közepéig jóval az évszakos átlag alatt marad a hőmérséklet, gyakran 10 fokkal lesz hidegebb az ilyenkor megszokottnál, ráadásul több alkalommal és nagy területen havazhat is. Vasárnap a nyugati és déli határszélen várható havazás, míg hétfőn, kedden és szerdán sokfelé ígérkezik tartósabb havazás, de keleten kezdetben havas esőre, esőre lehet számítani. Amellett, hogy a nap jó időre megint eltűnik, a komfortérzetet tovább rontja a hét elején gyakran erős északias szél is.

Noha nem szabad elfelejteni, hogy az idő előrehaladtával az előrejelzések bizonytalansága jelentősen nő, különösen a mostanihoz hasonló frontos időszakban, a jelen számítások szerint csütörtök-péntektől fokozatos, tartósabb enyhülés látszódik. A húsvéti hétvégén a hőmérséklet csúcsértéke már ismét elérheti, meghaladhatja a 10 fokot, csapadékra azonban ekkor is gyakran van kilátás. Az április pedig szeszélyességéről ismert.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.