Lesz még strandidő a héten

Kedden északkeleten ugyan sok lesz a felhő, a folytatásban azonban országszerte sok napsütés ígérkezik. Csütörtöktől már ismét várhatók 30 fok feletti csúcsértékek.

Az előttünk álló héten általában nyugodt, napos idő várható, erősödik a nappali felmelegedés. Bár kedden még egy, a Kelet-európai-síkság fölött örvénylő ciklon kettősfrontja az északkeleti országrészben borongós, hűvös időt, helyenként esőt, záporokat okoz, a szél pedig nagy területen lesz élénk az országban, a folytatásban a frontok elkerülik a Kárpát-medencét.

Egyre melegebbé válnak a délutánok, a hajnalok is enyhülnek - bár kedden és szerdán 10 fok alatti minimumok még előfordulnak. Csütörtöktől helyenként már visszatér a kánikula, és a meleg nyári idő a hétvégén is kitart.

A sok napsütés hatására tavaink vízhőmérséklete is emelkedni fog, így a hétvégén újból alkalmas lehet az idő a strandolásra.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.