Lehangoló, borús időjárás következik - humánmeteorológia

A hét elején többnyire marad a borús idő, elszórtan kisebb havazás nehezítheti a közlekedést. Lehangoltság, rossz közérzet jelentkezhet az időjárásra érzékenyek körében.

Hétfőn nem várható fronthatás, marad a hideg, borongós időjárás, csak délelőtt fordulhatnak elő hosszabb-rövidebb napos időszakok. Lehangoló téli időjárás várható, sokaknál jelentkezhet fáradékonyság, aluszékonyság, fejfájás. Ilyen időjárási helyzetben támogassuk immunrendszerünket fokozott C-vitamin bevitellel, és fogyasszunk vasban gazdag élelmiszereket is, például húsféléket. A C-vitamin segíti a vas hasznosulását, a vas pedig segíthet leküzdeni a késő téli, kora tavaszi időszakban jelentkező fokozott fáradékonyságot.

A légszennyezettség mértéke és a szálló por koncentrációja országszerte alacsony, és a következő napok csapadékos időjárásának köszönhetően így is marad.

Kedden kettős fronthatás várható, és ez térbeli kettősségben jelentkezik majd, vagyis keleten a naposabb időben a melegfronthoz köthető tünetek jelentkezhetnek, fejfájásra, vérnyomás emelkedésre számíthatnak az ott élők a megélénkülő szélben. A nyugati megyékben a hidegfronthoz köthető tünetek jelentkezhetnek, reumatikus fájdalmakat erősíthet a vegyes halmazállapotú csapadék. Azok, akik hosszabb útra kelnek, többféle hatással is találkozhatnak út közben, és ez igencsak kimerítheti a szervezetet. Ajánlott óvatosabban vezetni, és több pihenőt beiktatni egy-egy hosszabb út során.

Szerdán kettősfronti hatás terheli a szervezetet, gyulladásos és görcsös panaszok is előtérbe kerülhetnek. Nem kíméli a frontérzékenyeket az időjárás a továbbiakban sem. Rendezett életvitellel, megfelelő mennyiségű alvással, rendszeres testmozgással, könnyen emészthető ételek fogyasztásával csökkenthetjük a télies időjárás okozta panaszokat.

További időjárás-érzékenységgel kapcsolatos kérdéseire a www.meteoklinika.hu oldalon kaphat választ.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.