Lehűlés, görcsös panaszok a hétvégén – humánmeteorológia

A hétvégén gyenge hideg-, majd kettős fronthatás érvényesül, csapadékosra fordul az idő. Görcsös panaszokat, fejfájást tapasztalhatunk. Vasárnap több fokos lehűlés várható, ami megterhelheti a keringési betegeket. A jövő héten melegedés kezdődik, gyenge melegfronti hatás okozhat fáradékonyságot.

Szombaton gyenge hidegfronti hatás terheli szervezetünket. Több-kevesebb napsütés mellett délelőtt északon, délután máshol is többször erősen megnövekszik a felhőzet, és szórványosan fordul elő eső, záporeső, zivatar. Erősödhetnek a görcsös panaszok, az élénk szél fejfájást válthat ki az erre érzékenyeknél. Fogyasszunk sok folyadékot, káliumtartalmú ételeket.

A légszennyezettség és a szálló por koncentrációja közepes szintet ér el. A következő napok időjárásának köszönhetően a légszennyezettség és a szálló por mennyisége kissé csökkenni fog, a pollenkoncentráció viszont kis mértékben növekszik majd.

Vasárnap kettős fronthatás érvényesül, tovább hűl a levegő. Jobbára erősen felhős, borult lesz az ég, és többfelé kialakulhat eső, záporeső. Késő délután-este észak felől lassan szakadozni kezd a felhőzet. A lehűlés megterhelheti a keringési rendszert, gyakoribbak lehetnek az infarktusos tünetek. A szívbetegeknek sok pihenés ajánlott, fogyasszanak könnyen emészthető ételeket.

Hétfőn gyenge melegfronti hatásra számíthatunk. Változóan felhős idő lesz hosszabb-rövidebb napos időszakokkal. Kisebb eső, zápor elvétve előfordulhat. Melegedés kezdődik, ami fáradékonyságot, fejfájást válthat ki. Fordítsunk figyelmet az ásványianyag- és vitaminpótlásra, végezzünk naponta testmozgást. A továbbiakban folytatódik a gyenge melegfronti hatás.

További időjárás-érzékenységgel kapcsolatos kérdéseire a www.meteoklinika.hu oldalon kaphat választ.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.