Kezdődik a koriszezon a nagy tavainkon

A több hete tartó hideg hatására kezd biztonságos vastagságú jég kialakulni a Balatonon és a Velencei-tavon is.

A Balaton déli partján csütörtöktől lehet korcsolyázni a kijelölt pályákon, ugyanis a jég átlagos vastagsága elérte a 10 centimétert, így a téli sportok szerelmesei biztonságosan hódolhatnak kedvtelésüknek.

A Velencei-tavon is hízik a jég, Agárdon szombattól van lehetősége az érdeklődőknek a kijelölt részeken siklani.

Ugyan hó nem sok hullott az elmúlt napokban, de a hideg segített a hóágyúzásban a magyarországi sípályákon. Kékestetőn, Mátraszentistvánon, Visegrádon, valamint Eplényben a hóágyúzásnak köszönhetően jó minőségű a pályák állapota. Az eplényi Nordica Síarénában szombaton tehetségkutató sí és snowboard napot rendeznek.

Az előrejelzések szerint a hétvégén kiadós havazás éri el hazánkat, így igazi, hamisítatlan téli időjárásban lesz részünk.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
Előre jelezhetők a trópusi erdőtüzek?
Kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a tengerfelszín hőmérséklete összefügg az egyenlítői övben fellobbanó erdőtüzekkel.