Kavargó köd a Mátra völgyeiben – Videó!

Látványos videó a galyatetői napkeltéről és a környező völgyekben kavargó ködről.

Nem csak napkeltekor, hanem délelőtt is gyönyörű látvány fogadhatta a Mátra bércein járókat. Az ICI Interaktív Meteorológia Galyatetőn elhelyezett webkamerája megörökítette a délelőtt a völgyekben kavargó, majd a déli órákra lassan megemelkedő ködöt. A fehér "párnából" először csak a magasabb hegycsúcsok emelkedtek ki, később (bár ez a videón már nem látszik) már azok sem...

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.