Két olvadás között megint sok hó esik az osztrák hegyekben

Az első nagy olvadások után február utolsó napjaiban helyenként több mint fél méter hó hullik az osztrák hegyekben. Csütörtöktől aztán újabb erőteljes olvadás kezdődik.

A Dunán most vonul le Magyarországon az első kisebb tavaszi árhullám. Az átmenetileg hidegebbre fordult időben a vízgyűjtő felső szakaszán az olvadás megtorpant. Sőt Ausztria középső és keleti hegyeiben vasárnaptól ismét havazik. A havazás határa vasárnap a völgyek szintjéig csökkent, szerdára viszont már 1200 méteren lesz. A lehulló friss hó mennyisége a számítások szerint Stájerország és Alsó-Ausztria magasabb hegyeiben a fél métert is meghaladja, helyenként így összesen már közel három méteres a hó. Csütörtöktől erőteljesen melegszik a levegő, és néhány napon át jelentős olvadás várható. Szerencsére a nagyon enyhe időszakok rövidek, nem egyszerre olvad el vastag hótakaró.

Osztrák hegyek hétfőn:


bergfex.at

Bajorország déli részén hétfőn:


zugspitze.de

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.