Kánikula a VOLT Fesztivál nyitónapján

Június 30-án kezdődik a VOLT Fesztivál. Az időjárás igazán kedvez a szabadtéri koncerteket felvonultató rendezvénynek. Szerdán kánikula várható.

Június 30-án szerdán kezdődik Sopronban a VOLT Fesztivál. Az első napon már olyan fellépők közül lehet választani, mint az Edda, az Omega vagy a Tankcsapda. Az első nap fellépői között lesz még a Kowalsky meg a Vega és az Alvin és a mókusok is.

Az időjárásra nem lehet panaszkodni. Egész nap sok lesz a napsütés, amit csak rövid gomolyfelhős időszakok zavarnak meg. Éppen ezért erős lesz az UV sugárzás is, így a déli órákban ne tartózkodjunk sokáig a tűző napon. A nagy meleget az élénk északias szél teszi elviselhetőbbé, a hőmérséklet csúcsértéke Sopron környékén 29, 30 fok között alakul.

Július első napján sem változik időjárásunk. A többórás napsütést csak kisebb felhősödés zavarhatja, tovább melegszik az idő, a délutáni órákban 30, 32fok várható.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
Reggel hűvös van, majd kisüt a nap, gyors felmelegszik a levegő és délutánra már kellemes a hőmérséklet – gyakran ez a forgatókönyv.