Itthon is síelhetünk a hétvégén

A tartós hidegnek köszönhetően hazánk összes hóágyúzott pályáján a hétvégén beindul a síszezon.

Bár a hazai síterepeken a hét közepi havazásban síeléshez alkalmas mennyiségű hóréteg általában nem alakul ki, a fagyos időnek köszönhetően a hóágyúk kipótolják a hiányt. Jelenleg a Bakonyban, a Visegrádi-hegységben és a Mátrában találkozhatunk hóágyúzott pályákkal, és december 19-én, szombaton az említett helyeken elkezdik a szezont.

 

Az előrejelzések szerint szombaton a Bakonyban nagy esély van újabb havazásra, de kis szerencsével akár az Északi-középhegységbe is eljuthat a csapadék. Keddtől azonban erőteljes enyhülés kezdődik, és - a jelenlegi számítások értelmében - sajnos pont az ünnepekre romolnak jelentősen a síelési feltételek.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.