Isztambulban ítéletidő volt, többfelé havazott a mediterrán térségben

Isztambulban a tartós havazás mellett erős, olykor viharos szél okoz rendkívüli időjárást. Hajnalban esett egy kis hó Athén környékén is, majd a Genovai-öböl mentén volt hóesés.

A Boszporusz két partján fekvő metropoliszban még vasárnap kezdődött a hóesés. Eleinte elolvadt a hó, majd ahogy észak felől egyre hidegebb légtömegek törtek a térségbe, és kedd reggelre már kerek tíz centit mértek a város meteorológiai állomásain. Eközben az erős, olykor viharos szél a külterületeken elkezdte hordani a havat, a közlekedésben jelentős fennakadások alakultak ki.


Isztambulban hétfő délelőtt, amikor a belvárosban még elolvadt a hó

Éjszaka Athén környékén is esett mutatóba egy-két centis hó. Kedd dél felé pedig többfelé havazás kezdődött a Genovai-öböl pálmafákkal szegélyezett partszakaszán is.


Hólepel kedd reggel görög háztetőkön, háttérben egy behavazott heggyel (hellenic-foundation.gr)


Hólepel a háztetőkön a görög tengerparton Athén közelében (hellenic-foundation.gr)

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.