Igazi tavaszi hétvége

Végre igazi tavaszi időnk lesz a hétvégén. Érdemes sok időt a szabadban tölteni. A fővárosban vasárnap a Víz Világnapjának alkalmából az állatkertben várják érdekes programokkal az érdeklődőket.

Hétvégén az időjárás végre nem lesz akadálya a szabadtéri programoknak, szombaton több, vasárnap kevesebb napsütésre, és kellemes, 20 fokot megközelítő hőmérsékletekre készülhetünk. A déli megyékben lesz a hétvégén a legmelegebb, ott mérhetünk 20 fok közeli értékeket, de az északi megyékben is sokfelé meghaladja majd a 15 fokot a hőmérséklet. A részletekért, kattints ide.

Élénk lesz a délnyugati szél, így a légszennyezettség a nagyvárosokban is csökkenni fog.

Hosszabb túrára is elindulhatunk, vagy válaszhatunk városnézést, vízparti sétát. Az élénk szél miatt a valósnál egy kicsivel hidegebbnek érezhetjük az időt.

Március 22-én, hétfőn a Víz Világnapján, világszerte a víz védelmének fontosságára hívják fel a figyelmet. Március 21-én és 22-én a Fővárosi Állat- és Növénykertben is a vízé lesz a főszerepe. 21-én, vasárnap reggel 9-től 17 óráig várják programokkal az érdeklődőket. A 14 éven aluli gyermekeknek ingyenes lesz a belépés.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
Reggel hűvös van, majd kisüt a nap, gyors felmelegszik a levegő és délutánra már kellemes a hőmérséklet – gyakran ez a forgatókönyv.