A hosszú hétvége végére elromlik az idő

Szombaton napos tavaszi időnk lesz, rengeteg szabadtéri program közül választhatunk. Vasárnap estétől elromlik az idő, lehűléssel és esővel hidegfront érkezik.

Szombaton kellemes, tavaszi időnk lesz. Többórás napsütés melegíti majd a levegőt, a délutáni órákban 13, 18 fokot mérhetünk.

Érdemes kihasználni a napos időt szabadtéri programokhoz. Ezen a napon veszi kezdetét a Budapesti Tavaszi Bor és Jazzfesztivál, amely az első szabadtéri, tavaszt köszöntő kulturális rendezvény. A Deák tér mellett, a Városháza parkban megrendezett ingyenes rendezvényen finom borokkal, pálinkákkal, a magyar konyha ételkülönlegességeivel és kiváló jazz zenével várnak mindenkit.

Április 3-án lesz a harmadik Nemzetközi Párnacsata Nap. Budapesten a Clark Ádám téren, Debrecenben az Egyetem téren, Dunaújvárosban a Dózsa mozi előtt, Kecskeméten, Miskolcon, Salgótarjánban, szegeden, Szekszárdon, Székesfehérváron, Szolnokon, Szombathelyen és Veszprémben is várják a párnacsatázni vágyókat a szervezők. A csata 16 órakor kezdődik, párnát mindenki vigyen magával!

Vasárnap már felhősebb lesz az ég, és a késő délutáni órákban a nyugati határszélen többfelé az eső is elered. Megerősödik a délies szél. A hőmérséklet csúcsértéke 14, 19 fok között alakul.

Hollókőn Húsvéti Fesztivál lesz, egész napos folklór programokkal, művészeti kirakodóvásárral és kézműves bemutatókkal. Debrecenben Mangalica Napokat tartanak, utcabál, gyermekprogramok és kézműves foglalkozások várják a kilátogatókat.

Hétfőn beborul az ég és sokfelé elered az eső. Erős, a Dunántúlon viharos lesz az északnyugati szél, jelentősen visszaesik a hőmérséklet. A nyugati megyékben helyenként az 5 fokot is csak alig haladja meg a hőmérséklet, de keleten sem melegszik 15 fok fölé a levegő. A hosszú hétvége utolsó napján így sajnos a lakásba kényszerülünk.

Kedden is marad a felhős idő, de csapadék már csak elszórtan fordulhat elő.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.