A hosszú hétvégén is marad a tél

A tavaszt váróknak és a hosszú hétvégére szabadtéri programokat tervezőknek nincs jó hírünk. Tovább vendégeskedik nálunk a tél.

Pénteken túlnyomóan felhős lesz az ég az ország felett, csak rövid napos időszakok lehetnek a nyugati országrészben. Keleten, északkeleten hószállingózás, kisebb havazás is előfordul. A hőmérséklet a délutáni órákban 0 fok körül alakul.

Szombaton, a hosszú hétvége első napján sem bízhatunk a tavasz megérkezésében. Marad az erősen felhős ég, csak rövid időszakokra bújik elő a nap. Elszórtan ezen a napon is lehet majd kisebb havazásra számítani. Valamelyest erősödik a nappali felmelegedés, de az ilyenkor szokásosnak mondható 8-9 fokos hőmérséklettől így is elmaradnak a maximum értékek. A délutáni órákban 2, 7 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap is lesznek rövid napos időszakok, hózáporok már csak elvétve alakulnak ki. Rossz hír a szabadtéri programot tervezőknek, hogy a Dunántúlon napközben megerősödik az északnyugati szél. Az amúgy is hideg időt, a hőmérséklet 2, 7 fok között alakul, az erős szél miatt még hidegebbnek érezzük majd.

Hétfő is pihenő nap lesz sok ember számára. A déli országrészben ezen a napon már hosszabb időszakokra is felszakadozik a felhőzet. Csapadék inkább már csak az északi, északkeleti tájakon várható. A hőmérséklet délen már eléri a 10 fokot.

A jelenlegi számítások szerint a jövő héten azért fokozatosan melegedni kezd a levegő és hét végére visszatérnek az ilyenkor szokásos hőmérsékleti értékek.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
Lesújtó szürkeség…
A napot már régóta nem láttuk. Reggel kinézünk az ablakon, szürkeség van és köd, ami alapvetően meghatározza az aznapi hangulatunkat.