Hidegfront okozhat görcsös panaszokat – humánmeteorológia

A hét első napjaiban gyenge hidegfronti hatás érvényesül, a görcsös panaszok mellett vérnyomáscsökkenést tapasztalhatunk. A növekvő csapadékhajlam miatt párás lesz a levegő, ízületi fájdalmak is jelentkezhetnek. Folytatódik az enyhe idő.

Hétfőn gyenge hidegfronti hatás érvényesül, de az ország nagy részén folytatódik az átlagnál melegebb idő. Az északi és a nyugati megyékben szórványosan alakul ki eső, zápor. Vérnyomáscsökkenést, görcsös panaszokat tapasztalhatunk. Kerüljük a nehezen emészthető ételeket, fogyasszunk citrusféléket, ezzel csökkenthetjük a front szervezetünkre gyakorolt hatását. Fáradékonyság is jelentkezhet, fogyasszunk élénkítő hatású zöldteát kávé helyett.

A légszennyezettség és a szálló por koncentrációja az ország nagy részén alacsony, csak egy-két nagyvárosban emelkedik az egészségügyi határérték közelébe. A levegőminőség a következő napokban a csapadékos területeken javulni fog.

Kedden továbbra is gyenge hidegfronti hatás várható. Többfelé előfordul eső, záporeső, a hegyekben esetleg havas eső. A növekvő csapadékhajlam miatt párás lesz a levegő, erősödhetnek az ízületi panaszok. Az ízületi fájdalmak enyhítésére fogyasszunk csalánteát.

Szerdán gyenge melegfronti hatásra számíthatunk. Fejfájós panaszok, migrénes tünetek jelentkezhetnek. Sok folyadék és B6 vitamin segíthet a tünetek megelőzésében. A továbbiakban borongós, enyhe idő várható elszórtan kisebb esővel, gyenge fronthatásokkal.

További időjárás-érzékenységgel kapcsolatos kérdéseire a www.meteoklinika.hu oldalon kaphat választ.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
Jégbe zárt tudás
Ha több ezer évet visszautazhatnák az időben, akkor megbizonyosodhatnánk arról, hogy Földünk éghajlata folyamatosan változik. Mivel erre a tudomány nem képes, ezért maradnak a közvetett bizonyítékok. Lássuk, milyen úton-módon utaznak az időben a tudósok!