Hidegfront erősíti az ízületi fájdalmakat – humánmeteorológia

Hétfőig gyenge hidegfronti hatás terheli szervezetünket, ízületi fájdalmak és görcsös panaszok jelentkezhetnek, továbbá az élénk szél fejfájást válthat ki. Csökken a csapadékhajlam, de elszórtan kisebb havazás, zápor előfordulhat. Keringési problémákat is tapasztalhatunk, a szívbetegek és az idősebbek kerüljék a fizikai megterhelést. Keddtől kettős fronthatásra kell számítani.

Vasárnap gyenge hidegfronti hatás érvényesül, amely megterheli a keringési rendszert, szívpanaszokat, vérnyomás-ingadozást válthat ki. Pár órás napsütésben bízhatunk, eleinte keleten, majd este a nyugati határszél mentén elszórtan előfordulhat futó hózápor. A szívbetegeknek könnyen emészthető ételek és hagymafélék fogyasztása ajánlott, pihenjenek sokat, kerüljék a fizikai megterhelést.

A légszennyezettség és a szálló por koncentrációja alacsony szintet ér el, és a következő napok időjárásának köszönhetően alig fog változni. Az alacsony légszennyezettség jó hatással lesz a légúti betegségekben szenvedők állapotára.

Hétfőn folytatódik a gyenge hidegfronti hatás, kemény hajnali fagyokra számíthatunk, és csökkennek a nappali hőmérsékletek is. A hidegebb idő ronthat az asztmás betegek állapotán, kiszárítja és irritálja a légutakat. A továbbiakban jelentős lehűlésre, erősödő éjszakai fagyokra számíthatunk. Az élénk légmozgás megnehezítheti a fejfájásra hajlamosak napját.

Kedden kettős fronthatásra kell számítani, ezért ezen a napon nem csak a hideg-, hanem a melegfrontra érzékenyek tünetei is erősödhetnek. Fejfájás, levertség, koncentrációs problémák várhatók. Továbbra is tart a hideg, téli idő, szórványosan havazás is előfordul majd. A csapadékos területeken ízületi fájdalmak erősödésére kel számítani.

További időjárás-érzékenységgel kapcsolatos kérdéseire a www.meteoklinika.hu oldalon kaphat választ.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.