Hideg, csapadékos idő, fokozódó reumás panaszok – orvosmeteorológia

Az őszies nyárkezdet a hangulatunkra is rányomja bélyegét. A nedves, nyirkos idő továbbra is panaszokat okozhat az ízületi fájdalmakban szenvedőknek.

A levegő porszintje és a légszennyezettség alacsony marad. A Tiszántúlon, a hét elején a pázsitfűfélék és az útifű pollenszórása magasabb lesz, de a csapadéknak köszönhetően a levegőben a pollenkoncentráció alig emelkedik.

Szerdán is marad az évszakhoz képest hűvös idő, kettősfronti hatás érvényesül. A borongós idő lehangoltságot, álmosságot okozhat. Főként az anomália-érzékenyek számolhatnak az időjárás okozta panaszaik erősödésével. Meleg teák, forró levesek fogyasztásával növelhetjük hőérzetünket. A citromfű tea kiváló élénkítő ezekben a borús napokban. A reumás panaszokat is felerősítheti a szokatlan hideg időjárás és az élénk szél. A fájdalmak enyhítésére az ízületeket tartsuk melegen, vegyünk forró fürdőt.

Csütörtökön frontmentes nap várható, de a változóan felhős időben több órára kisüt a nap. Az esernyő, esőkabát ezen a napon is szükséges lesz. Melegszik a nappali hőmérséklet, de még mindig elmarad az ilyenkor megszokottól. Akik érzékenyek az évszaknak nem megfelelő időjárásra, panaszaik erősödésére számíthatnak a nap folyamán. A frontérzékenyek viszont fellélegezhetnek, ha tehetik, használják ki a napsütéses órákat, sétáljanak, mozogjanak a szabad levegőn.

Pénteken ismét kettősfront terheli szervezetünket. Hatására fejfájás, fáradékonyság, lehangoltság, vagy egyeseknél ingerlékenység léphet fel. Az utakon nőhet a reakcióidő, tartsunk megfelelő követési távolságot mindhárom napon, vezessünk óvatosabban és türelmesebben.

További időjárás-érzékenységgel kapcsolatos kérdéseire a www.meteoklinika.hu oldalon kaphat választ.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.