Havazott a Déli- és Keleti-Kárpátokban

Románia 1500 méter feletti részén szombaton és vasárnap is többfelé havazott. Helyenként 20 centi friss hó hullott, és több mint egy méteres a teljes hóréteg.

A Keleti- és Déli-Kárpátokban valamint az Erdély nyugati szélén elhelyezkedő magashegységekben szombaton és vasárnap egyaránt sok csapadék hullott. Egy hidegfrontnak köszönhetően a havazás határa időnként 800 méterre csökkent, tartósan pedig 1500 méter felett maradt meg a hó. A friss hó mennyisége ebben a magasságban sokfelé elérte a 10-20 centimétert. Az Omu csúcson a teljes hóréteg vastagsága 130 centiméter, több mint amekkora bármikor volt az elmúlt télen.


Vasárnap délután Brassótól délkeletre, 1200 méter magasan

Hírek, érdekességek

Elképesztő természeti színek a nagyvilágból
A világ különböző tájain fantasztikus színeket produkál a természet. A szivárványra emlékeztető árnyalatok különböző közegekben, más-más okok miatt jönnek létre.
Szeizmológusok az állatvilágból
A legújabb kutatások szerint a vöröshangyák képesek előrejelezni a földrengéseket.
Fahrenheit és Celsius
Két hőmérsékleti skálázás terjedt el a világon. A Celsius-skálát ma már széles körben alkalmazzák, míg a Fahrenheit-skálát szinte csak az Egyesült Államokban használják. Miért is alakult így?
Los páramos, a természetes árvízvédelmi rendszer
A nagy tengerszint feletti magasságokban a természetes árvízvédelmi művek szabályozzák a kolumbiai városokban élők millióinak vízellátását.