Halálos földcsuszamlást okozott az esőzés Brazíliában

Brazília délkeleti részét heves esőzések áztatták, ami a Rio de Janeiro környéki hegyvidéki területeken földcsuszamlásokhoz vezetett. A természeti katasztrófa a híradások szerint legalább 24 ember életét követelte.

A heves esőzések Rio de Janeiro államot érintették, ahol vasárnap este kezdődött a felhőszakadás. 24 óra alatt a fővárostól mintegy 60-70 km-re északra, a hegyvidéki területen fekvő Petropoliszban majdnem 40 centi csapadék hullott, bőven meghaladva az egész március havi átlagot, ami 270 mm körül alakul. A hirtelen lezúduló csapadék hatására az egyik helyi folyó kilépett medréből, és elöntötte a város központját. Az átázott talaj a hegyoldalakon végül megadta magát, és súlyos földcsuszamlásokat okozott a térségben. A szokatlan esőzések több más települést is érintettek. A híradások szerint legalább 24-en vesztették életüket, további 18-an megsérültek, és közel másfél ezer embernek kellett elhagynia otthonát, sokaknak véglegesen a természeti katasztrófában.

 

forrás: youtube.com

hírforrások:
newsinfo.inquirer.ne
bbc.co.uk

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.