Hétvégi programajánló

A hétvégén már kevesebb lesz a napsütés, mint amit az elmúlt napokban megszokhattunk, ennek ellenére számos program csábítja a szabadba az érdeklődőket.

Szombaton fokozatosan megnövekszik a felhőzet hazánk felett, de még néhány órára kisüt a nap, vasárnap viszont már főként a déli megyékben elszórtan kisebb eső is előfordulhat.

Ennek ellenére számos érdekes program várja a látogatókat, ebből válogattunk néhányat.

Vasárnap rendezik meg a Budapesti Veterán Vásár és Oldtimer aukciót a Hungexpó területén. Az ide kilátogatóknak csapadéktól nem kell tartania, ugyanis Budapest térségében nem várható eső aznap.

A Budapesti Corvinus Egyetem Kertészettudományi Karán rendezik meg október 15-től 17-ig az Őszi Kertészeti Napokat, melyen szakkiállítás és vásár várja a látogatókat.

Október 16-án, szombaton Lajoskomáromban tökfesztivált rendeznek, valamint ugyanezen a napon tartják Füzéren a Zempléni pálinka fesztivált is.

Kellemes szórakozást és jó hétvégét mindenkinek!

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
Előre jelezhetők a trópusi erdőtüzek?
Kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a tengerfelszín hőmérséklete összefügg az egyenlítői övben fellobbanó erdőtüzekkel.