A hétvégén több lesz a napsütés – orvosmeteorológia

Továbbra is változékony idő várható, azonban a hétvégén, különösen szombaton országszerte több órás napsütés várható, ami a szabadtéri programoknak kedvez.

Szombaton nem várható fronthatás. A legmagasabb nappali hőmérséklet országszerte 20 fok fölött várható. A délelőtti órákban derült lesz az ég, délután azonban a szép időt elszórtan egy-egy helyi zivatar szakíthatja meg. Ettől függetlenül szabadtéri programok tervezése ajánlott, valamint az alacsony légszennyezettség miatt a sportra, kirándulásra kimondottan alkalmas időnk lesz. A változékony időjárás, a hőérzet gyors ingadozása sokak szervezetét megviselheti. A keringési, illetve vérnyomásproblémákkal küzdők ne terheljék meg magukat.

Vasárnap markáns fronthatás nem várható. Helyi záporok, zivatarok kialakulására országszerte számítanunk kell, melyek környezetében erős szélre lehet számítani. Esőkabát, esernyő használata szükséges lehet. A változékonyság erre a napra is jellemző lesz, a napos és felhős időszakok között nagy hőingásokat érzékelhetünk, ezért a keringési problémákkal küzdők, ha tudják, ne terheljék magukat, pihenjenek többet.

Hétfőn gyenge melegfronti hatás várható. Az erre érzékenyeknél alvászavar, koncentráció csökkenés, valamint ingerültség léphet fel. Az ünnepi napon számottevő csapadék nem várható, csak elszórtan alakulhat ki kisebb eső, zápor. Többnyire napos időre van kilátás, ami jó hatással van az általános közérzetre. Alacsony marad a légszennyezettség, ezért aktív pihenésként ajánlott a kerti, szabadtéri programok szervezése.

További időjárás-érzékenységgel kapcsolatos kérdéseire a www.meteoklinika.hu oldalon kaphat választ.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.