Három napig havazik egyfolytában Dél-Bajorországban

Az Alpok északi lejtőin kedden kisebb megszakításokkal szinte egész nap havazott. Szerdán és csütörtökön pedig újabb kiadós hóesés várható a környéken.

Münchenben kedden változó intenzitással havazott. Dél-Bajorországban szerdán és csütörtökön az a ciklon okoz újabb kiadós havazást, amely hazánkon is csapadékossá teszi az időjárást. A legtöbb friss hó Bajorország déli határán valamint Ausztria középső vidékén várható, csütörtökig helyenként több mint fél méter.

A csapadékos idő pénteken és a hétvégén is folytatódik. Akkor azonban 1000 méter alatt többször lesz eső, a magasabb csúcsokon viszont vasárnapig akár újabb egy méter friss hó hullhat. A sok hó növeli a potenciális tavaszi árvízveszélyt.


Münchenben kedden is esett a hó (foto-webcam.eu)

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
Előre jelezhetők a trópusi erdőtüzek?
Kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a tengerfelszín hőmérséklete összefügg az egyenlítői övben fellobbanó erdőtüzekkel.