Fuss a klímáért a Margit-szigeten

Vasárnap a Margit-szigetre várják a sportolni vágyókat egy futóversenyre. A rendezvény célja, hogy felhívja a figyelmet a klímaváltozás elleni küzdelem fontosságára. Az időjárás is támogatja a kezdeményezést.

Szeptember 20-án a Margit-szigeten tizedik alkalommal rendezik meg a szigeti Harmincas futóversenyt, melyet a Greenpeace a Zöldgömb Sport Klubbal közösen szervez. A rendezvény célja, hogy felhívja a figyelmet a klímaváltozás elleni küzdelem fontosságára, így ha számodra is fontos a környezet védelme, ne habozz és látogass ki a rendezvényre.

A helyszínen 3 kilométeres távon futhatsz a klímáért nevezési díj nélkül. Valamint elindulhatsz 20 és 30 kilométeres távokon is, a gyerekeket 300 méteres Ovimaratonnal várják.

Vasárnap kellemes őszi időre készülhetünk. A hűvös hajnalt követően többórás napsütés melegíti a levegőt. A hőmérséklet a délutáni órákban a 25 fokot is meghaladja. Így az idő ideális lesz a szabadtéri programokhoz.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
Lesújtó szürkeség…
A napot már régóta nem láttuk. Reggel kinézünk az ablakon, szürkeség van és köd, ami alapvetően meghatározza az aznapi hangulatunkat.