Frontokkal terhelt napok következnek – humánmeteorológia

Szerdán melegfronti hatás terheli a szervezetet, amely nyugtalanságot, alvásproblémákat válthat ki. Csütörtökön mind a hideg-, mind a melegfrontra érzékenyek tapasztalhatnak tüneteket. A déli tájakon átmeneti enyhülés várható, a csapadékos idő miatt alacsony marad a légszennyezettség.

Szerdán gyenge melegfronti hatás érvényesül, ami az időjárásra érzékenyebbeknél nyugtalanságot, idegességet, alvásproblémákat válthat ki. Többfelé várható csapadék: északon-északkeleten gyenge havazás, a középső megyékben eleinte havas eső, délen és a Dunántúl nagy részén gyenge eső. Az alvászavarok ellen fogyasszunk lefekvés előtt egy pohár mézes tejet. Feszültségoldásra hatékony lehet az intenzív testmozgás és nyugtató hatású teák, például levendula tea fogyasztása. Az autósok többfelé csúszós, északon hókásás útszakaszokra számíthatnak.

A légszennyezettség és a szálló por koncentrációja alacsony szintet ér el, és a következő napok csapadékos időjárásának köszönhetően alig fog változni. Az alacsony légszennyezettség jó hatással lesz a légúti betegek állapotára.

Csütörtökön kettős fronthatás terheli szervezetünket, gyulladásos és görcsös panaszok is előtérbe kerülhetnek. Pár fokkal emelkedik a hőmérséklet, azonban többfelé várható eső, havas eső, az északi országrészben havazás is előfordulhat. Rendezett életvitellel, megfelelő mennyiségű alvással, rendszeres testmozgással, könnyen emészthető ételek fogyasztásával csökkenthetők a télies időjárás okozta panaszok.

Pénteken gyenge hidegfronti hatás kezdődik, fejfájást, görcsös panaszokat tapasztalhatunk. Fogyasszunk sok folyadékot és könnyen emészthető ételeket, ezzel mérsékelhetjük a tüneteket. A napok óta tartó borús idő levertséget okozhat, közérzetünket javíthatjuk sportolással, vitamin- és ásványi anyag bevitellel. A hétvégén lehűlésre számíthatunk, hidegfronti hatás válthat ki keringési panaszokat.

További időjárás-érzékenységgel kapcsolatos kérdéseire a www.meteoklinika.hu oldalon kaphat választ.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.