Frontmentes lesz a hétfő – humánmeteorológia

Egy nap erejéig fellélegezhetnek az időjárásra érzékenyek. Hétfőn napos, kellemes időben lesz részünk, azonban keddtől gyenge melegfronti hatás fogja terhelni a szervezetet.

Hétfőn fronthatás nem várható. Nem szükséges az esernyőket magunkkal vinni, csapadék sehol sem valószínű. A levegő azonban még hűvös lesz, így érdemes melegebben, rétegesen öltözködni. A reggel munkába indulóknak még szükségük lehet a téli kabátjukra is. Napközben több órás napsütés javíthatja kedélyállapotunkat, érdemes lesz a szabadban eltölteni néhány órát. A levegő minősége kiváló lesz. A légmozgás mérsékelt marad, azonban érdemes kerülni a szeles helyeket, mivel a szél erősen csökkentheti hőérzetünket.

A légszennyezettség és a szálló por koncentrációja alacsony. Az égerfa virágpora a Dunántúlon közepes mennyiségben található meg a levegőben, az ország többi részén a pollenkoncentráció alacsony. A következő napok csapadékmentes időjárásának köszönhetően a szálló por mennyisége és a pollenkoncentráció kissé növekedni fog.

Kedden gyenge melegfronti hatás várható. Lassan térnek vissza a tavaszias hőmérsékletek. A fronthatás miatt azonban ok nélküli idegességet, ingerültséget tapasztalhatnak az érzékenyek. Az utakon ezért érdemes fokozott figyelemmel és türelemmel vezetni. A melegedést migrénes fájdalmak megjelenése, szapora pulzus, magas vérnyomás is jelezheti. Érdemes növelni a folyadékbevitelt a nap folyamán. Szabadtéri programok tervezésére, sportolásra kiváló feltételeket biztosít az időjárás, a légmozgás is mérséklődik. Érdemes kihasználni a kellemes, napos órákat.

Szerdán továbbra is gyenge melegfronti hatás terheli szervezetünket, tovább melegszik a levegő. Csapadék nem várható, azonban megélénkül a szél, ami sokaknál fokozhatja a fejfájós panaszokat, ingerültséget, idegességet is kiválthat. Rendszeres testmozgással, könnyű ételek fogyasztásával enyhíthetjük a panaszokat. Érdemes csökkenteni a koffeinbevitelt is.

További időjárás-érzékenységgel kapcsolatos kérdéseire a www.meteoklinika.hu oldalon kaphat választ.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.