Fagyos idő, kettősfronti hatás – humánmeteorológia

Hétfőtől kettősfronti hatás terheli szervezetünket, többen lehetnek fáradtabbak, ingerültebbek a megszokottnál. Többfelé lesz élénk a légmozgás, ami fejfájást válthat ki. Keringési problémák erősödésére is kell számítani, a szívbetegek és az idősebbek kerüljék a fizikai megterhelést.

Hétfőn kettősfronti hatás várható, kemény hajnali fagyokra lehet majd számítani, és csökkennek a nappali hőmérsékletek is. A hidegebb idő ronthat az asztmás betegek állapotán, kiszárítja és irritálja a légutakat. A továbbiakban jelentős lehűlés és erősödő éjszakai fagyok várhatók. Az élénk légmozgás megnehezítheti a fejfájásra hajlamosak napját.

A légszennyezettség és a szálló por koncentrációja alacsony szintet ér el, és a következő napok időjárásának köszönhetően alig fog változni. Az alacsony légszennyezettség jó hatással lesz a légúti betegségekben szenvedők állapotára.

Kedden kettős fronthatásra kell számítani, ezért továbbra sem csak a hideg-, hanem a melegfrontra érzékenyek tünetei is erősödhetnek. Fejfájás, levertség, koncentrációs problémák kialakulása várható. Továbbra is tart a hideg, téli idő, szórványosan havazás is előfordul majd. A csapadékos területeken ízületi fájdalmak erősödésére kell számítani.

Szerdán is tart a kettősfronti hatás, azonban felszakadozik a felhőzet és több órás napsütésre van kilátás. Ez javítja majd a közérzetet, azonban továbbra is élénk lesz az északi légmozgás. Hideg téli idő várható, ilyenkor gyakrabban fájnak az ízületek. Többfelé hószállingózásra lehet számítani, ezért romlanak majd a látási viszonyok.

További időjárás-érzékenységgel kapcsolatos kérdéseire a www.meteoklinika.hu oldalon kaphat választ.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.