Esett a hó Kelet-Erdélyben

Vasárnapról hétfőre virradó éjszaka esett a hó Erdély keleti részén. A hó persze csak a magasabb hegyekben maradt meg napközben.

Egy gyorsan elvonuló hidegfrontnak köszönhetően többfelé havazott Erdély keleti szélén vasárnap éjszaka és hétfő hajnalban. Néhány centis fehér lepel borította például Tusnádfürdő háztetőit, mint azt az ICI Interaktív Meteorológiai helyi állomásának webkameráján is látni lehetett.

A hó az alsóbb részeken már délelőtt elolvad, csupán az 1500 méter feletti magasságban marad meg néhány napig. A térséget kedd reggel elérő melegfrontból eleinte újra kialakulhat havazás, havas eső. A Keleti- és Déli-Kárpátok legnagyobb csúcsait pedig továbbra is jelentős, helyenként egy métert meghaladó hó borítja.

Hírek, érdekességek

Elképesztő természeti színek a nagyvilágból
A világ különböző tájain fantasztikus színeket produkál a természet. A szivárványra emlékeztető árnyalatok különböző közegekben, más-más okok miatt jönnek létre.
Szeizmológusok az állatvilágból
A legújabb kutatások szerint a vöröshangyák képesek előrejelezni a földrengéseket.
Fahrenheit és Celsius
Két hőmérsékleti skálázás terjedt el a világon. A Celsius-skálát ma már széles körben alkalmazzák, míg a Fahrenheit-skálát szinte csak az Egyesült Államokban használják. Miért is alakult így?
Los páramos, a természetes árvízvédelmi rendszer
A nagy tengerszint feletti magasságokban a természetes árvízvédelmi művek szabályozzák a kolumbiai városokban élők millióinak vízellátását.