Esős hétvége - kirándulási lehetőséggel

Szombaton egy hidegfront éri el hazánkat, sokfelé beborul az ég és esőre, záporra is számítani kell. Az igazán elszánt túrázókat szabadtéri programokkal várják Kiskőrösön.

A kecskeméti Hírös Hátizsák Egyesület, Kiskőrös város Művelődési, Közoktatási és Sportbizottsága és a Petőfi Sándor Gimnázium DSK túrát szervez. Immár 7. alkalommal kerül megrendezésre a Petőfi Túra elnevezésű rendezvény.

A Kiskörösről induló túra idén is három távon kerül megrendezésre. A 20 kilométeres távon a ritkán túrázok is bátran elindulhatnak. A 40 és 70 kilométeres táv azonban már csak a komolyabban felkészült túrázóknak ajánlott. A távokat egyénileg és csoportosan is lehet teljesíteni, akinek nem tetszik a gyaloglás, az kerékpárral is nekivághat a távnak. Nevezési a teljesíteni kívánt távtól függően 700 és 1400 forint között változik.

Szombaton nem lesz igazi kiránduló idő. Az erősen felhős, borult ég mellett főként a keleti országrészben kell esőre, záporra számítani. Időnként megélénkül az északias szél, és a hőmérséklet csúcsértéke a térségben 10 fok körül alakul. Aki úgy dönt, hogy a barátságtalan idő ellenére is nekivág a túrának, ne felejtsen el vízálló cipőt felvenni, esőkabátot és váltó ruhát eltenni. A fázósabbaknak sapkára és sálra is szüksége lehet, a szél miatt a valósnál is hűvösebbnek érezhetik majd a levegőt.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
Lesújtó szürkeség…
A napot már régóta nem láttuk. Reggel kinézünk az ablakon, szürkeség van és köd, ami alapvetően meghatározza az aznapi hangulatunkat.