Erős lehűlés okoz keringési panaszokat − humánmeteorológia

Ma még hidegfronti hatás, keddek már kettősfront terheli a szervezetet. A görcsös és fejfájós panaszok mellett a keringési betegek vérnyomás ingadozást is tapasztalhatnak. A csapadék és a szél hatására csökkent a légszennyezettség. Még marad a hideg szeles idő, csapadék egyre kevesebb várható, viszont az éjszakai lehűlés egyre erősebb lesz.

Kedden kettősfronti hatás várható, fázós, hideg idő lesz. Ajánlott a réteges meleg ruházat, sapka, sál viselete. A front érzékenyeknél fejfájás, migrén jelentkezhet. A hideg idő próbára teszi az immunrendszert, C-vitamin pótlásával, citrusfélékkel, savanyú káposztával erősíthetjük. Pótoljuk az elveszett vitamin és ásványi anyagokat, az elmúlt napok megterhelését méregtelenítéssel csökkenthetjük, a zöldtea, lapacho tea kiváló a szervezetben felhalmozódott méreganyagok kivezetésére.

A légszennyezettség és a szálló por koncentrációja országszerte csökkent, de továbbra is figyeljünk a környezeti terhelésre, autózás helyett válassza inkább a tömegközlekedést. Fontos a tiszta levegő megőrzése, mert a szennyezett levegő légúti megbetegedésekben szenvedők panaszait fokozza, de befolyásolja a napi munkavégzést is, fáradtabbak, aluszékonyabbak lehetünk.

Szerdán már csendesebb, kevésbé megterhelő idő várható, a hét végéig nem várható fronthatás, érdemes ezt a néhány napot a szervezet feltöltésére használni. Csapadék már nem valószínű, országszerte több órás napsütés várható. Aki teheti, szervezzen szabadba programot, jó minőségű hó található a sí és szánkópályákon is. Ajánlott a réteges meleg ruházat, meleg italok fogyasztása. Étkezés során a könnyen emészthető, gabonából készült ételeket ajánlott fogyasztani.

Csütörtökön erős fagyokra lehet számítani, napközben is fagypont alatti hőmérséklet lesz. Front nem várható, de a nagyon hideg idő az érrendszeri betegeket komoly terhelésnek teszi ki. Vérnyomáspanaszok jelentkezhetnek, de a végtagi keringési betegek is számíthatnak a panaszaik fokozódására.

További időjárás-érzékenységgel kapcsolatos kérdéseire a www.meteoklinika.hu oldalon kaphat választ.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
Jégbe zárt tudás
Ha több ezer évet visszautazhatnák az időben, akkor megbizonyosodhatnánk arról, hogy Földünk éghajlata folyamatosan változik. Mivel erre a tudomány nem képes, ezért maradnak a közvetett bizonyítékok. Lássuk, milyen úton-módon utaznak az időben a tudósok!