Erős déli szél okozhat migrént a hétvégén − humánmeteorológia

Szombaton gyenge melegfronti hatás fog érvényesülni, vasárnap azonban frontmentes napunk lesz. A déli szél egész hétvégén erős lesz, a migrénesek panaszaik fokozódására számíthatnak. Hétfőre mérséklődhetnek a szél okozta panaszok.

Szombaton a délelőtti órákban az északkeleti országrészben még többfelé lehet borult az ég, de délutántól felszakadozik a felhőzet, és több órás napsütésre lehet számítani. Gyenge melegfronti hatás okozhat fejfájást, koncentrációs zavarokat, nyugtalanságot. Az utakon ajánlott türelmesebben vezetni. Élénk lesz a délnyugati szél, mely migrénes panaszokat idézhet elő. Érdemes szabadtéri programot szervezni, de a szélre érzékenyek inkább szélvédettebb helyeken tegyenek egy sétát.

A légszennyezettség és a szálló por koncentrációja országszerte alacsony, és a következő napokban alig fog változni.

Vasárnap csapadék- és frontmentes idő lesz. Érdemes kirándulásokat tervezni. Erős lesz azonban a déli szél, de a hegyvidéki, erdős területeken a széltől védve lehet élvezni a napsütés jótékony hatásait. A hegyi utak azonban sárosak, csúszósak lehetnek a sok csapadék miatt. A migrénre hajlamosaknak ajánlott több folyadékot fogyasztani, a kávé és a dohányzás viszont kerülendő.

Hétfőn fronthatás nem várható, a szél is mérséklődik. Az időjárás-érzékenyekre könnyebb hétkezdet vár.

További időjárás-érzékenységgel kapcsolatos kérdéseire a www.meteoklinika.hu oldalon kaphat választ.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.