Erősödő melegfronti hatás - humánmeteorológia

Pénteken erősödik a melegfronti hatás és tovább folytatódik majd az enyhülés. Az ilyenkor megszokottnál jó pár fokkal magasabb hőmérsékletek várhatók, ami megzavarja majd sokak szervezetét. Szombattól erős fronthatás nem várható, csak enyhe tünetek jelentkeznek, azonban fáradékonyság, fejfájás jelentkezhet.

Pénteken erősödik a melegfronti hatás, ezért ingerlékenység és alvászavarok jelentkezhetnek. Nyugtató hatása miatt ajánlott a egy illóolajos fürdőt venni, levendulaolajt párologtatni. Borongós, párás idő várható szórványos esővel, majd délután csökken a felhőzet. Az enyhe, magas páratartalmú levegőben erősödhetnek a fejfájósok panaszai, a tüneteket mérsékelhetők bőséges folyadék fogyasztásával.

A légszennyezettség és a szálló por koncentrációja országszerte közepes szintű, és a továbbiakban a csapadékosabb időjárásnak köszönhetően kissé csökkenni fog.

Szombaton a légnyomásváltozás jellege enyhén hidegfront jellegű panaszokat okoz, azonban tovább folytatódik az enyhülés. Többen a megszokottnál feszültebbek lehetnek, nőhet a reakcióidő, ízületi panaszok jelentkezhetnek. Többször csökken a komfortérzet is, mert élénk, néhol erős széllökések várhatók.

Vasárnap marad az enyhe idő, front ugyan nem éri el hazánk térségét, azonban enyhe melegfronti tünetek jelentkezetnek. Fejfájás, álmatlanság, levertség sokak esetében jelentkezhet. Célszerű a könnyen emészthető ételek fogyasztása, valamint a fokozott folyadékbevitel.

További időjárás-érzékenységgel kapcsolatos kérdéseire a www.meteoklinika.hu oldalon kaphat választ.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.