Enyhülő panaszok a hétvégén – humánmeteorológia

A péntek még esős, szeles lesz, szombaton azonban már több napsütésnek örülhetünk. A vasárnap front- és csapadékmentes lesz.

Pénteken délelőtt a nyugati, délután az északi országrészben lesz szükség az esernyőkre. Az élénk délnyugati széllel meleg, nedvességben gazdag légtömegek áramlanak hazánk felé, gyenge melegfronti hatás várható. Ingerlékenység, fejfájás, ízületi gyulladás megjelenésére lehet számítani. Ajánlott a meleg italok fogyasztása mellett odafigyelni a vitaminok és ásványi anyagok bevitelére is. Az egész heti stressz feloldására kiváló módszer az aromafürdő. A kellemesen meleg vízbe cseppentsünk néhány csepp citromolajat. Erre a célra kizárólag a gyógynövény boltokban kapható minőségi aromaolajat szabad használni.

A légszennyezettség és a szálló por koncentrációja országszerte alacsony, és a következő napokban alig fog változni.

Szombaton a délelőtti órákban északkeleten még többfelé lehet gyenge eső, de délutántól felszakadozik a felhőzet, és több órás napsütésre lehet számítani. Gyenge melegfronti hatás okozhat fejfájást, koncentrációs zavarokat, nyugtalanságot. Az utakon vezessünk fokozott türelemmel.

Vasárnap nem várható sem eső, sem fronthatás. Élénk marad a szél, de szélvédett helyeken, például erdőkben, völgyekben érdemes sétálni egyet, és feltöltődni a napsugarak energiájával. A hegyvidéki utak azonban sárosak, csúszósak lehetnek a sok csapadék miatt. A kiránduláshoz vízhatlan túracipő és réteges öltözet ajánlott.

További időjárás-érzékenységgel kapcsolatos kérdéseire a www.meteoklinika.hu oldalon kaphat választ.

Hírek, érdekességek

Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.
frontérzékenység és időjárás
Frontérzékenységtől szenved az emberek több, mint 70%-a, 30%, aki időjárásbeteg.