Elmosta az eső Koppenhágát

A hétvégén mintegy háromhavi csapadék hullott Koppenhágára. A víz pincéket öntött el, és a környéken megrendezett rock fesztivált is elmosta.

A dán fővárosban és környékén szombat este alig pár óra leforgása alatt több mint 150 mm eső esett heves villámlások közepette. Ez háromhavi mennyiségnek felel meg, miután a júniusi és júliusi átlagos csapadékösszeg 55-65 mm között jellemző. A csatornák nem tudták elvezetni a hirtelen lezúdult csapadékot, így a víz több utat és lakóházak százait öntötte el, megbénult a közlekedés és a vonatok is késtek.

Dániában június 30. és július 3. között került megrendezésre a Roskilde Rock Fesztivál, amelyen mintegy 75 ezren vettek részt. A hétvégi heves esők a fesztivált is elmosták.


Látkép vihar után a Roskilde Fesztiválon.
(AP Photo/POLFOTO Jacob Joergensen)


Egy kitartó rajongó a tóvá változott fesztiválterületen.
(Ap Photo/POLFOTO Helle Arensbak)

Dániában jelenleg is csak kicsivel barátságosabb az idő, összefüggő felhőtakaró húzódik az ország fölött, és időnként esik a térségben. A hőmérséklet azonban az évszaknak megfelelően alakul, a főváros térségében kevéssel meghaladja a 20 fokot. A folytatásban is marad a változékony idő: kedden is esőre hajlik az idő, majd az átmenetileg szárazabb és naposabb szerdát követően, újfent nedvesebb légtömegek érik el az északi országot.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.