Egyre erősödő ízületi panaszok − humánmeteorológia

Kedden nyugat felől felhősödés várható, de az esernyőkre még nem lesz szükség. Szerdán viszont egyre többfelé várható eső, az érkező hidegfront az ízületi és görcsös panaszokat erősíti fel. A szél érzékenyek nyugtalanságot, fejfájást is tapasztalhatnak.

Kedden frontmentes nap várható, de a szokottnál melegebb idő miatt koncentrációs zavarok, fejfájás jelentkezhet. A nap első felében még országszerte sok napsütés várható, azonban nyugat felől felhősödés kezdődik, esőre azonban csak az esti órákban, a nyugati határszélen kell számítani. A légszennyezettség emelkedett, a megnövekedett porkoncentráció főként a nagyvárosok területén légúti irritációt, légúti panaszokat okozhat. A közlekedők ne a megszokott rutin szerint vezessenek, a szokatlan meleg miatt tompábbak az érzékszervek, lassabbak a reakciók, ami baleseti veszélyforrás. A szervezet fokozott alkalmazkodásra kényszerül, gondoskodni kell a vitamin és ásványi anyagok pótlásáról. A máknak magas a kálium és magnézium tartalma, emellett jótékony hatással van az emésztőrendszerre. Könnyen emészthető ételek és bőséges folyadék fogyasztása javasolt.

A légszennyezettség és a szálló por koncentrációja országszerte emelkedett, és a következő napokban a középső és keleti országrészben további emelkedés várható.

Szerdán hidegfront érkezik, és a nappali felmelegedés is néhány fokkal visszaesik. A megnövekvő felhőzetből országszerte várható csapadék, napsütésre csak a keleti országrészben lehet számítani. A mai nap fokozott izgatottságot, ingerültséget hozhat magával, de nem csak a hangulatunkat befolyásolja az idő, hanem az ízületi panaszok erősödésével is lehet számolni. Csalántea fogyasztásával enyhíthetők a panaszok.

Csütörtökön az északi országrészben még szükséges az esernyő, az ország többi részén borongós hangulatú idő várható. Az ízületi fájdalmak csökkenésére csak a hét vége felé lehet számítani. A közeledő melegfront fejfájásos panaszokat hoz magával az erre érzékenyeknek. A folytatásban is változékonyság jellemzi az időjárást, tanácsos a nehezen emészthető ételek fogyasztásának mellőzése.

További időjárás-érzékenységgel kapcsolatos kérdéseire a www.meteoklinika.hu oldalon kaphat választ.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.