Délután is folytatódott a hófúvás a Dunántúlon

Kora délután szűnt meg a Dunántúlon a havazás, de az erős szél és a hideg miatt a hófúvás tovább folytatódott.

Kedd kora délután a csapadéksáv elhagyta az országot. A Dunántúlon az erős, a Bakonyban néhol viharos széllökésekkel kísért szél továbbra is sokfelé okoz hófúvást. Az ország keleti részén és az Északi-középhegységben megenyhült az idő, helyenként rövid időre fagypont fölé emelkedett a hőmérséklet.

Délelőtt a Dunántúlon változó, helyenként nagy intenzitással havazott. Hajnalban lett országos a hótakaró, miután a nyugati és északnyugati határszélen is elkezdődött a havazás. A Bakonyban és az attól nyugatra eső területeken gyakori az erős széllökés, amely hordja a porhavat a mínusz tíz fok körüli hőmérsékleten. A hófúvás a Tiszántúlon és Borsodban is jelentős. A közlekedés akadozott, egyes kisebb településeken, mellékutakon le is bénult.

Baranyában a hóréteg vastagsága helyenként már elérte a 35 centimétert.

Mosonmagyaróvári kameránkat csak úgy rángatta a szél, miközben tovább esett a hó (idojaras.hu video)



Pécs kedd reggel havazásban. A hóréteg 35 centiméter (idojaras.hu kamera)


Körmend kedd reggel hófúvásban. Itt a hétvégén nem is volt hó (idojaras.hu kamera)


Mosonmagyaróvár kedd délelőtt. Itt sem volt hó az elmúlt hétvégén (idojaras.hu kamera)


A Bakony falvait a hófúvás miatt nehéz volt megközelíteni (Bakonycsernye, idojars.hu kamera)

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.