Csapadékos, szeles idő a jövő hét elején – orvosmeteorológia

Vasárnap a nap második felében egy hideg légtömeg éri el Magyarországot, és még a jövő hét elején is csapadékos, szeles idő várható. Ennek hatására csökkenő hőérzettel, valamint általánosan romló közérzettel kell számolni.

Hétfőn hidegfronti hatás várható, melynek hatására pár fokkal visszaesik majd a levegő hőmérséklete. Több helyen kell erős szélre, esőre számítani, ami rossz hatással lehet az általános hangulatra, valamint csökkenti a hőérzetet is. Az autósok fokozottan figyeljenek a csúszós utakon. Réteges öltözködés, vízhatlan ruha viselete ajánlott. Aluszékonyság többeknél lehet jellemző, valamint az arra érzékenyeknél a reumás és ízületi panaszok erősödésére is lehet számítani.

Kedden marad a hűvös, barátságtalan idő. Kevés lesz a napsütés és többfelé kialakul eső, kisebb zápor. Kettősfronti hatásra lehet számítani, ami mind a hideg-, mind a melegfront-érzékenyeket megviselheti. Többfelé várható erős, néhol viharos szél. Ez nem kedvez a gyakori fejfájásban, migrénben szenvedőknek, nekik elsősorban a fokozott folyadékbevitel, és a csökkentett terhelés ajánlott.

Szerdán marad a kettősfronti hatás, azonban egy-két fokkal megnő majd a nappali felmelegedés. A szél többnyire élénk lesz, de több helyen még lehet erős széllökésekre számítani, ami csökkentheti a járművek menetstabilitását. Sokfelé kell futó záporok kialakulására számítani, így az esernyőre, vagy esőkabátra továbbra is szükség lesz.

A légszennyezettség és a levegő porszintje alacsony marad, valamint a csapadéknak köszönhetően gyorsan kiürülnek a légkörből az allergén virágporok.
További időjárás-érzékenységgel kapcsolatos kérdéseire a www.meteoklinika.hu oldalon kaphat választ.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.