Csütörtöktől nem várható markáns fronthatás − humánmeteorológia

Csütörtöktől az ország nagy részében a többórás napsütés jótékony hatása érződik majd. Fronthatás szempontjából a következő napok is nyugalmasnak tűnnek, azonban az idő kissé változékony lesz. Futó záporok miatt néhol szükség lehet esernyőre, réteges öltözködésre.

Csütörtökön markáns fronthatás nem várható, már csak északkeleten lesz borongósabb az idő. Az ország más részein többórás napsütés garantálja a jó kedélyállapotot. Érdemes kihasználni a jó időt kirándulásra, szabadtéri sportolásra. Az alacsony légszennyezettségnek köszönhetően akár a nagyobb városokban is ajánlott tenni egy sétát. A szabadtéri programokhoz minden esetben réteges öltözködés, esetleg az érzékeny szeműeknek napszemüveg javasolt.

A szálló por és a légszennyezettség szintje országszerte alacsony, és alig fog változni a következő napokban. A sok csapadéknak köszönhetően a pollenallergiások is kissé fellélegezhetnek, a hétvégi eső kimosta a levegőből a virágpor jelentős mennyiségét, viszont még így is közepes mértékű az üröm és a parlagfű pollenkoncentrációja.

Pénteken a magasabb légrétegekben melegedés kezdődik, gyenge melegfronti hatás várható. Nyugtalanság, alvászavarok, idegesség enyhén jelentkezhetnek. A keringési betegek közül főleg a magas vérnyomásban szenvedőknek kell fokozottan odafigyelniük a nap folyamán. Ők, ha tehetik, pihenjenek többet. Ezen a napon a fronthatás és a megnövekedett hétvégi forgalom miatt az utakon fokozott figyelem, türelem ajánlott.

Szombaton eleinte országszerte felhős lesz az ég, majd nyugat felől felszakadozik a felhőzet, sokfelé lehet számítani több órás napsütésre. A változékony idő miatt újból megnő a megfázásveszély. Markáns fronthatás nem várható. A Dunától keletre fekvő területeken kell számítani csapadékra futó záporok formájában, így ezeken a területeken vízhatlan ruha, esernyő hasznos lehet.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.