Csütörtökön még kettős fronthatás terheli a szervezetet — humánmeteorológia

Csütörtökön még folytatódik a télies idő, azonban péntektől két napig tavasziasabb arcát mutatja az időjárás, fronthatás sem várható. Vasárnap hidegfront és lehűlés jön a jelenlegi számítások alapján.

Csütörtökön egész ország területén kettős fronthatás várható. Kisebb havazásra, hószállingózásra van kilátás, mely erősítheti a reumás panaszokat. Gyulladásos és görcsös fájdalmak megjelenésére is számíthatunk. A borús, hideg idő miatt depressziós tünetek erősödésére számíthatunk. Szervezzünk több társasági programot, hallgassunk kellemes zenét, vegyük körül magunkat színes dolgokkal, öltözködjünk színesebben, így elviselhetőbbé válik ez a télies időjárású nap.

A légszennyezettség és a szálló por koncentrációja közepes szintű, és a következő napokban alig fog változni. A mogyoró és az éger pollenszórása péntektől erősödhet, így ismét megjelenhetnek a korai allergiás tünetek.

Pénteken már frontmentes, napos időben lesz részünk. Érdemes szabadtéri programokat szervezni, de továbbra is meleg és réteges öltözködés szükséges, mert a maximumhőmérsékletek még a hét vége felé is tíz fok alatt fognak maradni. A mérsékelt légmozgásban tovább csökkenhet a hőérzetünk.

Szombaton fronthatás továbbra sem várható. A hétvége két napjából a szombat az alkalmasabb szabadtéri tevékenységek tervezésére, mivel napos, kissé melegebb idő ígérkezik, de a légmozgás megélénkül, mely fejfájós tüneteket erősíthet. Vasárnap a jelenlegi számítások szerint erős lehűlés és hidegfronti hatás várható, melyre érdemes már előre felkészíteni a szervezetünket: igyunk magas magnéziumtartalmú ásványvizet, és fogyasszunk B-vitaminokban gazdag olajos magvakat.

További időjárás-érzékenységgel kapcsolatos kérdéseire a www.meteoklinika.hu oldalon kaphat választ.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.