Budapesti Pálinka Fesztivál

Idén már ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Budapesti Pálinkafesztivál a Városháza Parkban. A fesztivált időnként záporok, zivatarok zavarják meg.

2010. május 6. és 10. között idén már ötödik alkalommal rendezik meg a Budapesti Pálinkafesztivál. A látogatók több mint háromszáz féle párlat közül válogathatnak, és újdonságként megismerkedhetnek a pálinkakoktélokkal.

A kóstolókat színes programokkal kísérik, a délutáni órákban két színpadon is fellépők szórakoztatják a közönséget. A napi belépő 1700 forint, amely egy 500 forintos kóstolójegyet és egy pálinkás poharat tartalmaz.

Az időjárás sajnos nem kedvez a szabadtéri programoknak. Csütörtökön, pénteken, szombaton és vasárnap is kell záporokra, zivatarokra számítani. Szerencsére az idő nem hűl le jelentősen, általában 20 fok körüli maximumokat mérhetünk. Így aki úgy dönt kilátogat a fesztiválra, esőkabátot, esernyőt vigyen magával.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
Reggel hűvös van, majd kisüt a nap, gyors felmelegszik a levegő és délutánra már kellemes a hőmérséklet – gyakran ez a forgatókönyv.