Bringatúra a Balaton körül

Hétvégén sajnos ismét esősre fordul időjárásunk. Ám akit nem rettent el a rossz idő, azt balatoni bringázásra várják a hétvégén.

Hétközben nagyon szép őszi időben volt részünk. Szinte hihetetlen is, hogy hétvégén megint elromlik az idő, de sajnos ez a helyzet.

Már pénteken megközelít minket az front, amely miatt szombaton a nyugati megyékben már erősen felhős, borult lesz az ég, és a térségben a délutáni órákban már eső, zápor is előfordul. Az élénk délies szél mellett a Balaton térségében 18, 19 fokig melegszik a levegő.

A 10. Critical Road Balaton résztvevői 2 illetve 3 napos kerékpár túrára indulhatnak a Balatont körülölelő bicikliútért. Aki azonban úgy érzi, nem rendelkezik megfelelő kondival a Balaton megkerüléséhez, vagy az időjárás viszontagságitól tartva nem akar hosszabb túrára indulni, az akár egy rövidebb tekerésre is csatlakozhat a résztvevőkhöz. Az indulási időpont szeptember 25-én Veszprémben az Almádi úti benzinkúttól 9:00-kor, aztán Balatonalmádiból 10 órakor, Balatonfüredről 11 órakor. Részletes programot a Bringatúra honlapon lehet találni.

Vasárnap már országszerte borongós, esős időre van kilátás. Helyenként ismét jelentős mennyiségű csapadék hullhat. Mérsékelt lesz a légmozgás. Az országban a hőmérséklet csúcsértéke már sokfelé nem éri el a 20 fokot, a nyugati megyékben pedig helyenként 15 fok alatti hőmérsékletek is előfordulnak.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.