Balatoni 7 - szeszélyes időjárással

Május 7. és 16. között kerül megrendezésre a Balatoni 7. A Balaton régióban számos programmal várják a kikapcsolódni vágyókat.

A 10 napon át tartó programsorozat alatt minden generáció megtalálhatja a számára érdekes programot. Izgalmasan hangzik az éjszakai fáklyás várlátogatás, a harcászati bemutató, de akár vitorlázni, sétahajózni, és golfozni is elmehetünk kedvezményes áron. Az aktív pihenést kedvelők Balaton körüli bringatúrára vagy nordic walking túrára indulhatnak.

Az éjszakai várlátogatásra a Kinizsi Várban nyílik lehetőség, Balatonudvariban golfozni tanulhatunk kedvezményes áron, Balatonfüreden, Balatonalmádiban, Keszthelyen és Siófokon vitorlázni, sétahajózni lehet. Balatonbogláron 50 % kedvezmény keretében kínálják borkorcsolyás borkóstolóikat a pincék.

A kultúra iránt érdeklődök sem maradnak program nélkül, színházi előadások és koncertek várják őket. Például május 14-én Balatonfüreden Zorán koncert lesz, május 16-án Keszthelyen Kovács Kati est várja az érdeklődőket.

Az időjárás elég változékony képet fest az előttünk álló napokban. A napos időszakok mellett, többször megnövekszik a felhőzet és elszórtan záporok, zivatarok alakulnak ki. Zivatarok idején megerősödik, helyenként viharossá fokozódik a szél. A hőmérséklet csúcsértéke 20 fok körül alakul.

A szabadtéri programokra készülők vigyenek magukkal esőkabátot, az esernyő használata az erős szél miatt körülményes lehet.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
Előre jelezhetők a trópusi erdőtüzek?
Kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a tengerfelszín hőmérséklete összefügg az egyenlítői övben fellobbanó erdőtüzekkel.