Bő egy hónap után lehet újra 20 fok

A héten végre tartósan beköszöntött a tavasz, és tovább erősödik a felmelegedés. Bő egy hónap után újból elérheti a 20 fokot a hőmérséklet. Újra megjelentek a zivatarok is.

A múlt héten még országszerte 10 fok alatt maradt a csúcshőmérséklet, a héten azonban már győzedelmeskedett a tavasz a tél felett. Kedden a Dunántúlon már többfelé 14, 15 fokig melegedett a levegő, szerda kora délután nyugaton pedig helyenként a 17, 18 fokot is meghaladta a hőmérséklet.  A következő napokban tovább erősödik a nappali felmelegedés, az ország nagyobb részén 15 fok felett tetőzik a hőmérséklet, kisebb körzetekben, de több alkalommal pedig a 20 fokot is elérheti majd a maximum.

A meteorológiai tavasz kezdete óta egyszer egyébként már volt hasonló meleg. Március 8-án a déli országrészben több helyen is elérte a csúcsérték a 20, 21 fokot, azóta viszont bőven elmaradtunk ettől.

Szerda délután az ország nagyobb részén már az évszaknak megfelelően alakult,
helyenként a 17 fokot is meghaladta a hőmérséklet - északnyugaton közben záporok, helyenként zivatarok alakultak ki, rövid alatt több fokos lehűlést okozva (idojaras.hu, ICI Meteorológia)

A meleg időben a (szerda) délután folyamán többfelé alakultak ki záporok, de zivatarok is kipattantak a Dunántúlon, az Alföld déli részén és a Duna-Tisza közén. Ezek rövid idő alatt több fokkal vetették vissza a hőmérsékletet, de csak átmenetileg.

A változékony vasárnapig folytatódik idő, újabb frontzónák érkeznek, amelyekből pénteken és szombaton még többfelé várható eső, zápor, de nyárias jellegű zivatarok is kipattanhatnak. Vasárnaptól nyugodtabbá válik az idő, ahogy egy anticiklon húzódik a Kárpát-medence fölé.

Bácsalmás szerda délután (ICI Meteorológia állomása)

Hírek, érdekességek

Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.
frontérzékenység és időjárás
Frontérzékenységtől szenved az emberek több, mint 70%-a, 30%, aki időjárásbeteg.