Az újabb lehűlésnek köszönhetően hétvégén újra nyitnak a magyar sípályák

A héten végre visszatér a tél, így a téli sportok szerelmeseinek nem kell több száz kilométert utazniuk, ha síelni vagy snowboardozni támad kedvük.

Az elmúlt napok szokatlanul enyhe időjárása miatt szinte az összes magyar sípálya kénytelen volt bezárni kapuit. A várva várt lehűlés megérkezik a héten, így újra indulnak a hóágyuk, és a hétvégén már több pálya is újra megnyitja kapuit.

Csütörtökön délelőtt intenzív havazás kezdődött az Északi-középhegységben, melynek köszönhetően a mátraszentistváni síparkban 10 centiméteres friss hótakaró alakult ki. A lehűlésnek köszönhetően a frissen hullott hó mellé a hóágyuk újraindításával további havat tudnak gyártani, így a januárt 22-ére, szombatra tervezett nyitásnak nem lesz akadálya. Szombaton várhatóan csak a Sípark felső része lesz használható, de a jövő hét elejére várhatóan már az összes pályát meg tudják nyitni a síelők előtt.

Eplényben is esett némi friss hó, és a hét vége felé ott is elkezdhetik a hóágyúzást. Az eplényi Síaréna a hétvégén 9 és 17 óra között tart nyitva, várhatóan csak az 1- es pályán lehet csúszni.

Pénteken újra nyit a Kékestetőn található sípark is. Eddig 15 centiméter friss hó hullott a térségben és emellett hóágyuzzák is a pályákat, így péntektől jó minőségű hóval várják a téli sportok szerelmeseit.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.